26 Eylül 2011 Pazartesi

Fırında Patatesli Kuzu İncik ve Et suyuna Arpa Şehriye Pilavı










Malzemeler: 5 adet kuzu incik
                     4-5 orta boy patates
                    1 bardak arpa şehriye
                    1.5 bardak et suyu ( arpa şehriye için )
                    1 er tatlı kaşığı kuru fesleğen,tuz,karabiber,kimyon
                    1 tatlı kaşığı tereyağı
                    1 yemek mısırözü yağı


Düdüklü tencereye kuzu incikleri alıp,3 bardak suda yaklaşık 10 dk.haşlayalım..Patatesler soyup,kalınca dilimledikten sonra kararmaması için bir süre suda bekletelim..Düdüklüden aldığımız incikleri,cam bir fırın tepsisine sıralayıp,önlü arkalı baharatlayalım ve patatesleri süzüp onları da baharatladıktan sonra fırın kabına yerleştirelim..Kuzu İncik yaklaşık 35 dk.200 derece fırında pişiyor ancak takip edip alt üst etmemizde fayda var.:))Düdüklüde kalan inciğin suyunu herhangi bir kemik kalıntısı kalmış olabileceğini düşünerek süzelim pilavda kullanmak üzere..Pilav için tencereye yağları alıp eritelim sonra şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım..daha sonra ayırdığımız sıcak et suyundan 1.5 bardak şehriyeye ekleyip tuzunu ayarladıktan sonra 10 dk.kızık ateşte pişirelim..Afiyet Olsunnnn:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için önemli...