3 Ekim 2011 Pazartesi

Et Suyu Hazırlama



Herkese merhabalarrrr..Birkaç gün önce bir arkadaşımın isteği üzerine size etsuyu nasıl yapılır onu anlatacağım..Öncelikle kasabınıza gidip ilikli dana kemiği isteyin..Zaten bu kemik kasapların işine yaramıyor atıyorlar..Aldığınız kemikleri güzelce yıkadıktan sonra kemiklerin sığabileceği bir tencereye yerleştirin..Üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın..Kaynattıktan sonra suyunu süzüp tekrar kemiklerin üzerine kadar su koyup kaynatın ve üzerinde biriken köpükleri temizleyin..Yaklaşık 45 dk.kadar pişirin.45 dk.sonra suyun içindeki kemikleri çıkarıp içindeki ilikleri tencereye vurarak çıkarın..Sonra bu suyu ince bir süzgeçten geçirin ve bir kaşıkla ilikleri de ezerek süzün..Et suyunuz hazır:))Tüm çorbalarda kullanabilirsiniz ama özellikle mercimek çorbasına çok yakışıyor acayip lezzet veriyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için önemli...