24 Kasım 2011 Perşembe

CANTIK

 Cantık ismini pek duymamış olabilirsiniz ama tarifi okuduğunuzda eminim sizin taraflarda başka bir isimle adlandırıldığını farkedeceksiniz..Annemden bu isimle öğrendim ben ,çok zahmetli değil ama çok lezzetli..Bir nevi etli ekmek..

Malzemeler: 1 su bardağı ılık su
                       1 paket yaş maya
                       1 kg.un
                       1 tatlı kaşığı kabartma tozu
                       tepsiye koymak için zeytinyağı
                      içi için: 150 gr.yağsız kıyma
                       4 tane rendelenmiş iri patates
                       2 tane rendelenmiş soğan
                       karabiber,tuz

İç malzemesini karıştırıp,güzelce yoğuralım..Hamuru için ılık suda mayayı eritin,unu bir kaba alıp için içine kabartma tozunu 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyip karıştıralım..Mayayı da ekleyip yoğuralım.Ilık suyla yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp üzerini örterek 30 dk. bekletelim..Tepsiniz birz yüksek olmalı çünkü pişerken çok güzel kabarıyor..Tepsinizin bir parmak yüksekliği kadar zeytinyağı koyun.Hamurdan mandalina kadar bezeler alın elinizde açın içine harçtan koyup büzdüğünüz ter altta kalacak şekilde tepsiye koyun tepsideki şekli çiçek ekmek gibi olacak veya yan yana da dizebilirsiniz..
Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu çırp ve üzerlerine sür .180 derece fırında üstü kızarana kadar pişir..Cantık yaparken tepsiye konan zeytinyağından dolayı fırınınız biraz batabilir:))Ama sonuç buna değecektir.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

düşünceleriniz benim için önemli...